Debrecen hírei

2013.08.22. 19:43

Nagy nosztalgiázás Jankovicsékkal

Nyíregyháza - Pénteken a kézilabda kap főszerepet a bujtosi csarnokban.

Nyíregyháza - Pénteken a kézilabda kap főszerepet a bujtosi csarnokban.

Nagy nosztalgiázás lesz pénteken délután és este a bujtosi csarnokban. Miként arról lapunkban már beszámoltunk, a nyíregyházi, debreceni és ózdi kézilabdás öregfiúk jó ideje évente háromszor is játszanak egy-egy tornát, mindig más helyszínen.

Most a nyíregyháziak a rendezők és a három együttes pénteken a bujtosi csarnokban fog megmérkőzni egymással. Aztán Marton Kornélék úgy döntöttek, hogy erre a tornára meghívják az 1991-92-es bajnokságban NYVSCV-Bim Trade néven szereplő együttes játékosait, illetve az akkori lelkes B-közép néhány tagját.

– Ami a programot illeti, a délután a nyíregyházi hölgyek 2x15 perces, egymás közötti játéka indítja, sajnos a hasonló korosztályú ózdiakat végül nem sikerült összehozni. Három órakor kezdődik a hagyományos tornánk, kétszer húsz perces meccsekkel. Mi kezdünk az ózdiakkal, majd háromtól a debreceniek játszunk. Négy órától az ózdiak és a debreceniek lépnek pályára. Délután hatkor kezdődne az eredményhirdetés, illetve az 1991-92-es csapat tagjainak, vezetőinek, valamint az akkor B-közép prominenseinek köszöntése -így Marton Kornél.

A meghívottak között van az a Jankovics Rudolf, aki nagyon népszerű volt a drukkerek között. Az egykori remek játékos igencsak meglepődött és megörült, amikor telefonon utolértük. – Nagyon köszönöm a hívást, jelenleg Baján élek és fuvarozással foglalkozom. A kézilabdával annyi a kapcsolatom, hogy néha átmegyek Szegedre megnézni a Tisza-partiakat, illetve a tévében kísérem figyelemmel a mai kézilabdát. Nyíregyháza? Nagyon kedves emlék számomra, hiszen hat évet húztam le hol az élvonalban, hol a másodikban. Sajnos Nyíregyházára nem hívtak egyszer sem edzőnek, pedig szívesen mentem volna-mondja tréfásan.

– A régiek közül Kun Lacival hetente beszélünk telefonon, mert gyakorta járok Németországba. Boczák Józsi is felhív időnként, ennyi. A világhálón azért többekkel tartom a kapcsolatot, nemrégiben Zeitler Ferivel és Kerekes Tomival írtunk is arról, hogy jó lenne találkozni. Persze olyan ez mint az érettségi találkozó, valakinek meg kell szervezni, hogy létre jöjjön. Gratulálok Marton Kornélnak, hogy ilyen lelkesen állt neki a szervezésnek, mert nagyon jó ötlet egy ilyen találkozó. Már alig várom, hogy ott legyek a bujtosi csarnokban, hiszen jó pár akkor kedves ismerősömmel nagyon régóta nem találkoztam- így Jankovics.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!