Egyperces

2008.03.17. 12:43

Életmentő pótanya

<p>Miskolc – A halál torkából szabadította ki a két vizsla kölyköt a miskolci állatorvos. A két kutya bébit el akarták altatni, de Tóbiás Gabriella képtelen volt beadni az injekciót.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Vizsla kölykök 2008.03.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vizsla_k_lyk_k_2008_03_17_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Vizsla kölykök 2008.03.17." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.boon.hu/recent/members.boon_szerkesztoseg/megmentettkolyokvizslak-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Jó, hogy a húsvéti nyuszik ünnep után leadhatók a vadas parkban. Az állattartók nagy része nem tudja, mit vállal, mikor hazaviszi kis barátját. Tóbiás Gabriella, a fiatal állatorvos sok kedvencet mentett már meg – Lakott náluk cica, kutyus, most két kis vizslát mentett meg a halál torkából. – Egészséges állatot nem altatunk el, nehéz lemondaniuk minden jószágról – sorolja Gabi, mikor kérdezzük, hogy viszonyul munkája egyik legfájdalmasabb tevékenységéhez, az altatáshoz. Otthonában alig lehet egy- két mondatot váltani, vacsora idő van, a 22 napos csöppségek már türelmetlenek.

Kutya gyerek

Olyan hangot adnak ki, mint az „oázó” csecsemők. Kiemeli Gabi Mózest, aki meg sem várja, hogy felrázza Gabi a cumisüveget, máris bekapja ujjait, harapna bármire, ami anyja emlőire emlékezteti.  – Tegnap nyílt ki a szeme, nem ehet még szilárdat, ez a jópofa kutyagyerek. – Eleinte alig bírtuk rávenni őket, hogy elfogadják a tápszert, ma már 100 millilitert is behabzsolnak alkalmanként. Négy óránként esznek, korábban szólt éjjel a csörgőóra, ma már automatikusan ébredek, ráálltam a „menetrendre” –  mondja kacagva. Jönnek velem dolgozni ott vannak a rendelőben – magyarázza, míg Mózes benyakalja a tápot. Vicces milyen hatalmasnak tűnik a cumis üveg, a néhány centis állatka szájában. a kis gézengúz fehér bajszocskáját megtörli Gabi, megbüfizteti és simogatja a megtelt bendőjét.  Nyöszörögve sír, addig, míg Gabi ölbe nem kapja és elringatja. Követeli a szeretetet. Elképesztő, az ember legjobb barátja mennyire hasonlít az emberre. – Mózesnek hívjuk, el akarták altatni, de kalandos módon, nálunk kötött ki. A gazdi szerint elszívták a többi elől a tejet és bőrgyulladásuk volt, de hamar kikezeltem őket. A lánynak már van a gazdija, ha sikerül kertes házba költöznünk, Mózest visszük magunkkal – sorolja. Szép történet, de ki tudja hány kölyköt altatnak vagy dobnak el. A két vizsla gyereket Gabi ringatása kárpótolja anyjuk hiánya miatt. Ha Mózes valóban pótanyjánál marad, hűségében biztos minden kutyát leköröz majd.

Sorozat kedvenceinkről:

A fejünkre nőnek

Szenvedélyes ragadozók

Ödi gyere játszani

Misi a mókus

Leguán a családban

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!