Hajdú-Bihar

2012.10.21. 20:09

Forradalomra emlékezünk

Debrecen - Megyeszerte megemlékezések zajlanak kedden a sztálinista diktatúra és a szovjet megszállás ellen 1956. október 23-án kirobbant forradalom és szabadságharc jegyében.

Debrecen - Megyeszerte megemlékezések zajlanak kedden a sztálinista diktatúra és a szovjet megszállás ellen 1956. október 23-án kirobbant forradalom és szabadságharc jegyében. A magyar történelem egyik legjelentősebb eseményére Debrecenben reggel nyolckor a Bem téri Országzászló felvonásával és egyebek mellett a városházi ünnepi közgyűlésen emlékeznek meg; ez utóbbi alkalommal adják át a Csokonai-, Hatvani- és Hajós Alfréd-díjakat.

A Naplóban korábbi főszerkesztőnk, Bakó Endre idézi fel a „fényes napokat”, s kiderül, miként csöppent az eseményekbe egy debreceni gépkocsioktató, Arany János.

A hivatalok, közszolgáltatók hétfőn és kedden nagyrészt zárva tartanak, viszont a hipermarketek a hét első napján nyitva lesznek. A DKV járatai hétfőn a szombati menetrend szerint, kedden a 30A, 33/33Y-os, 47/47Y-os ünnepnapi, a többi a vasárnapi menetrend szerint közlekedik.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!