Hajdú-Bihar

2012.11.06. 09:12

Ünnepi évnyitó a népfőiskolán

Nagyrábé (HBN – K.S.) Emléklapok átadásával és az új évad megnyitásával ünnepelték meg a nők életmód népfőiskolájának 20. születésnapját.

Nagyrábé (HBN – K.S.) Emléklapok átadásával és az új évad megnyitásával ünnepelték meg a nők életmód népfőiskolájának 20. születésnapját.1992. novemberétől kezdődően ilyenkor, ősztől tavaszig, rendszeresen összegyűlnek a nagyrábéi asszonyok a helyi művelődési ház klubjában:

„Ha csütörtök akkor népfőiskola…” mondják.

- Kezdetben az egészségről, betegségről, tudományról, művészetről, szeretetről, barátságról, esett a legtöbb szó. Az évek során ezeket megőrizve bővültek témaköreink éppen úgy szó esik itt, az öltözködésről, illemről vagy a nők helyzetéről - kezdte összegzését Józsa Kálmánné programvezető.- Természetesen voltak főzési fortélyokat megosztó gyakorlatok is és házi kenyeret is sütöttünk valóságosan és együttesen virtuálisan is az interneten .- A foglalkozások tartalmi irányait kiterjesztettük a környezetvédelem, az idegenforgalom felé , éppen úgy minta az építészet műszaki és esztétikai értékeinek megismerése felé.

Az együtt eltöltött két évtized alatt közel százan vettek részt egy vagy több év foglalkozásain, van viszont olyan tagunk is aki minden évfolyamon itt volt velük.

Ismert és elismert emberek érkeznek, ezekre a foglalkozásokra, egy-egy alkalommal, de vannak rendszeresen visszatérők. Közülük a leghűségesebb dr Benkéné Kiss Valéria egészségfejlesztő. Ő a 20 éves évforduló alkalmából tartott ünnepi évnyitón is, mint minden évben megismertette a csoporttal a testi lelki egészségmegőrzés legújabb felfogásának legfőbb irányait és teendőit.

Az eredményes felnőttképzési tevékenységnek minősítve köszöntötte az egybegyűlteket Harasztosi Sándor a Bihari Szabad Művelődési és Népfőiskolai Egyesület elnöke, aki elismeréssel szól a több éves kitartó munkáról is. Kedves szavakkal virágcsokorral és humorral közvetítették a társ csoportok üdvözletét a földesi és a kabai csoportvezetők. A jubileumi konferencián résztvevő több mint félszáz volt és jelenlegi „hallgató” örömmel és érdeklődéssel vette kézbe, az ajándékba kapott emléklapot.

Az est záró programjaként a tagok visszaemlékezéseit és az eseményeket megörökítő hangulatokat jól összegezte Dezső Ilona Anna az ez alkalomra írt irodalmi köszöntője.

Korponai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!