Hajdú-Bihar

2013.04.25. 17:46

Újabb műfüves pályák épülnek a cívisvárosban

Debrecen – A közgyűlés csütörtöki döntése után öt debreceni oktatási intézmény gazdagodhat kisméretű műfüves pályával az idén a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) közös program eredményeként.

Debrecen – A közgyűlés csütörtöki döntése után öt debreceni oktatási intézmény gazdagodhat kisméretű műfüves pályával az idén a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) közös program eredményeként. A Hatvani István Általános Iskolában, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, a Fazekas Mihály Gimnáziumban, az Epreskerti Általános Iskolában, valamint a Szoboszlói Úti Általános Iskolában tervezett hússzor negyven méteres pályák bruttó beruházási költségének 30 százalékát kell állnia az önkormányzatnak. Ennek az önrésznek a biztosítása 47,6 millió forint terhet ró a városra.

A pályákat az MLSZ-nek az üzembe helyezéstől számított 15 év alatt az ingatlantulajdonossal közösen kell használnia, hasznosítania akként, hogy azokat mindkét fél összehangolva, előre egyeztetett időpontokban, sportcélra veszi igénybe.

Tavaly épültek

A program keretében 2012-ben alábbi helyeken adtak át műfüves pályákat:

– a Dózsa György Általános Iskolában

– a József Attila Általános Iskolában

– a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában

– a Jégcsarnok mellett

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!