Fejlődés

2023.10.24. 16:50

A CHATGPT olyan asszisztens, aki soha nem beteg, nem alszik, nem megy szabadságra

A szakemberek meg vannak győződve, hogy a mesterséges intelligencia olyan eszközzé fog válni az oktatásban és a hétköznapi életben, mint régen a számológép, ezért mindenkinek szüksége lesz azokra a képességekre, melyekkel kiaknázhatja a benne rejlő lehetőségeket – a Világgazdaság.

MW

A számológéphez hasonló szerepet is betölthet a jövőben a technológia

Forrás: Shutterstock

Fotó: Patrickx007

A Promptmaster alapítói 11 milliárd forint értékű oktatási csomagot fektetnek a magyar felsőoktatásba – tudatta a Világgazdasággal a Szabó Dávid és Tálas Dávid alapította hazai startup. 

A társaság minősített Prompt Engineering kurzusa részeként, a néhány perces videós oktatóanyagokból álló tanfolyam során egy teljesen a mesterséges intelligencia (MI) által generált, mégis hús-vér embernek látszó tanár magyarázza el a hallgatóknak az alapoktól kezdve, hogyan használhatják hatékonyan a ChatGPT-t. 

Ezt a tudást később tanuláshoz, munkához és kutatáshoz egyaránt fel lehet használni, a képzést már mintegy ezer diák elkezdte. 

A Prompmaster a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) közös kampányához – 99 százalékos kedvezménnyel – most csupán egy BKV-jegy áráért csatlakozhatnak a magyar felsőoktatásban részt vevő diákok. A tanfolyamot elvégzők – akik között hallgatók és egyetemi professzorok egyaránt megtalálhatók – visszajelzései alapján

a négyórás kurzussal mintegy ötszáz órányi önképzést tudnak megspórolni.

Az utóbbi nemcsak itthon népszerű, még Ward Risvold, az amerikai georgiai állami egyetem (Georgia College and State University) professzora is a ChatGPT-iskola lelkes tanulója lett. 

Elvégeztem az összes képzést, amit találtam az interneten, de a Promptmasteré messze a legkiemelkedőbb: alapos tananyaggal, gyakorlati feladatokkal, egyetemi szintű vizsgával. A munkáltatók már jelezték korábban is, hogy a következő öt évben alapelvárás lesz a promptolás a pályakezdő pozíciókban

 – mondta Risvold.

A nagy nyelvi modellel rendelkező chatbot használata már most kulcskompetenciává válik a cégeknél, és egy tavaszi kutatás szerint a munkáltatók 90 százaléka preferálja a ChatGPT-t jól ismerő jelölteket.

A cikk folytatása a Világgazdaság oldalán olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában