Válogatott

2024.03.29. 16:03

Rossi meglepetésembere góllal bizonyított és megküzd a helyéért

A magyar labdarúgó-válogatott Koszovó elleni 2-0-s győzelméből góllal vette ki a részét Nagy Zsolt, akinek csapata a Fehérvárt fogadja az élvonalbeli bajnokság 26. fordulójának nyitányán péntek este. A magyar válogatott hátvéd szerint mindenképpen nyerniük kell, mert különben búcsút mondhatnak a dobogós helyezésnek.

MW

A gólszerző Nagy Zsolt (b) a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A válogatott szünet után a 26. fordulóval folytatódik a magyar bajnokság. A kör nyitómeccsét a felcsúti Pancho Arénában játsszák, a Puskás Akadémia a Fehérvárt fogadja. Az ötödik helyezett felcsúti csapat a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott a címvédő és éllovas Ferencváros otthonában. Hátránya hat pont a harmadik pozíciót elfoglaló Fehérvárral szemben, így ha a vendégcsapat most győzni tud, Hornyák Zsolt együttese jó eséllyel kiszáll a dobogóért zajló versenyfutásból. Jól tudja ezt a Puskás Akadémia védője, a Koszovó elleni, 2-0-ra megnyert meccsen a második gólt szerző Nagy Zsolt is – írta meg a Magyar Nemzet. 

A dobogó a cél

Ha nyer, a Puskás Akadémia megőrzi esélyét arra, hogy odaérjen a dobogóra, amelyre még további csapatok is pályáznak. – Nagyon közel van a Fehérvár elleni mérkőzés, hiszen kedden még pályára léptem a válogatottban, alig pár nap múlva pedig már a bajokságban játszunk. A rendelkezésre álló időben a regeneráción lesz a hangsúly – mondta el Nagy Zsolt, aki nagyin várja már a Fehérvár elleni találkozót. – Fontos meccs vár ránk, most tehetünk egy lépést a harmadik hely elérése felé, de ha kikapunk, úgy érzem, búcsút mondhatunk a dobogónak. Éppen ezért mindenképpen győzni szeretnénk - nyilatkozta a Puskás Akadémia védője, aki élvezi Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmát, és legutóbbi is góllal hálálta meg a játéklehetőséget

A küzdőszellem miatt válogatott 

Nagy Zsolt a kezdőben kapott helyet Koszovó ellen, miután Kerkez Milos kisebb sérülést szenvedett, a Puskás Akadémia védője pedig egy nagyszerű támadás a magyar csapat második találatát szerezte – derült ki az Origó oldaláról.

 – A kapitány mindig kéri, ha a jobb oldalon elmegyünk, akkor zárjam a hosszút. Így is lett. Ádi (Lang) bepasszolta a labdát, láttam, hogy a kapus elfekszik a hosszúra, ezért „buszra szállóval” visszahúztam a rövidbe. Szerencsére a másik kaput is bevettem a Puskásban, hiszen az elsőt gólomat a németek ellen a másik kapuba rúgtam, úgyhogy nagyon örülök – mondta el Nagy a Koszovó elleni mérkőzés után. Nagy Zsolt 2019 novemberében, a Puskás Aréna avatómérkőzésén szerepelt először a válogatottban, azóta tizennyolc alkalommal viselhette a címeres mezt. A koszovóiak elleni volt a harmadik válogatott találata. A 30 esztendős hátvéd egyike azon keveseknek, akiket a szövetségi kapitány, Marco Rossi a magyar élvonalból válogatott be. 

– Talán a személyiségemnek, a küzdőszellemnek köszönhetem ezt. Szerintem a kapitány így hálálja meg azt a munkát, amit nap mint nap beleteszek. Látja, hogy minden válogatott mérkőzésen és bajnokin azért dolgozom, hogy győzzünk, valószínűleg ennek köszönhetem a meghívást - fejtette ki a Puskás Akadémia játékosa. A pénteki, Puskás Akadémia–Fehérvár bajnoki mellett szombaton három, vasárnap kettő bajnokival folytatódik a bajnokság 26. fordulója. A tabella élén kétpontnyi előnnyel álló, ám egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros mezőkövesdi találkozója zárja a fordulót, így a korábban pályára lépő Paks egy győzelemmel átmenetileg újra átvehetné a vezetést.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Puskás Akadémia–Fehérvár 20.00

 szombat:

 Kisvárda–DVSC 14.30

MTK–Kecskemét 17.00

ZTE–DVTK 19.30

vasárnap:

Paks–Újpest 15.30

Mezőkövesd–Ferencváros 18.00

 https://www.youtube.com/watch?v=orWaNHi1ios

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában