Pandóra Projekt

2021.05.29. 10:38

Inspiráló indie folk muzsika két fiatal lánytól

A Pandóra Projekt hamarosan a szabolcsi megyeszékhelyen is színpadra áll.

VNA

Dóra és Panka azonnal megtalálták a közös hangot

Forrás: Bodnár Bogi

Major Dórát tizenéves kora óta már számos alkalommal láthatta színpadon a megyei közönség, többek között a Dóra és a Felfedezők együttesben – a nyíregyházi fiatalok „gyerekzenekarának” tagjai azonban időközben felnőttek, és új utakon keresik a zenei önmegvalósítást.

Erős egyéniségek

– Már négy éve Budapesten élek, és korábbi zenekarommal, a Dóra és a Felfedezőkkel még a költözésem után is sokáig próbáltuk életben tartani az együttest – mesélte lapunknak Dóra. – Azonban egy évig Spanyolországban is éltem, és tavaly a járványhelyzet közepén értem haza. Ekkor már tudtuk, hogy nem folytatjuk együtt tovább, azonban semmiképpen sem akartam abbahagyni a zenélést. Elkezdtem egy könnyű­zenei menedzsmentképzést a Majdnem Híres Rocksuliban, ott találkoztam Végh Jankával. Hamar kiderült, hogy sok közös van bennünk: ő Szolnokon ugyanazt az utat járta be, mint én a zenekarommal Nyíregyházán.

A két lány szinte azonnal összebarátkozott, és bár mindketten erős egyéniségek, úgy érzik, kiegészítik egymást. Végh Janka – becenevén Panka – egy nap megmutatta egyik szerzeményét Dórának, majd a közös éneklést a közösségi oldalukon is megmutatták. A formáció nevét saját keresztneveikből rakták össze: a Pankából és a Dórából formálták meg a Pandóra Projektet.

Az első dalfelvételeknél Dóra testvére, Gábor segített nekik, aki nemrég végzett hangmérnökként. Dórának és Pankának nagyon sokat jelent, hogy családjaik mennyire támogatják őket: minden koncertjükön ott vannak, így a lányok – saját bevallásuk szerint – soha nem felejtik el, hogy honnan indultak.

Koncertre készülnek

– Mindketten nyitottak vagyunk minden zenei stílusra, a Pandóra Projektet inspiráló indie folkként definiáljuk – tette hozzá Dóra. – Nagyon kötődünk a népzenéhez is, ezt a következő számainkban hallhatja majd igazán a közönség. A zenénkkel értéket szeretnénk közvetíteni: az első dalunk is az önelfogadásról, az önismeretről és saját magunk szeretetének fontosságáról szól.

A Pandóra Projekt első videóklipje, az Aki érdekel már megtekinthető az együttes YouTube-csatornáján. A formáció hamarosan ­Nyíregyházán is koncertezik majd: június 26-án a sóstóhegyi református templom kertjében lépnek fel – itt a duó már zenekarrá bővülve áll színpadra.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában