Főzőverseny

2019.09.12. 10:54

Szilvalekváros fánk a vadászoknak

A főzőversenyen indult csapatok között ott voltak megyénk vadászhölgyei is.

Lelkes szakácsok – Pákozdon

Hazánk vadászati közéletében az egyik legkiemelkedőbb esemény az országos vadásznap, amelyet az idén immár huszonhetedik alkalommal rendeztek meg.

Igent mondtak a hívó szóra

A XXVII. Országos Vadásznap és XIII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak az elmúlt szombaton a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark adott otthont. Az esemény fő szervezője az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete mellett a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. volt.

Bár nem éppen esik közel megyénkhez, mégsem volt kérdés, hogy a rendezvényen az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagszervezete is képviselteti magát. Ennek megvalósításában igen hathatósan segítettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászhölgyek Társaságának tagjai, akik egyöntetűen igent mondtak a kamara hívószavára.

Nemcsak megyénket képviselték a hölgyek, hanem az ünnepélyes megnyitón is aktív szerepet vállaltak: a VKE Diana Vadászhölgy Klub tagjait létszámban erősítve vitték be az országos és a megyei zászlókat, és kötötték fel rájuk a rendezvény emlékszalagjait.

A több ezer érdeklődőt vonzó közönségnapon a vadászhölgyek kis csapata a főzőverseny több mint hetven indulója között igyekezett megismertetni a vendégekkel a nyírségi és a szatmári ízeket az elkészített húsgombócleves és szilvalekváros fánk segítségével. Az ínycsiklandó illatokat megérezve a sátrunknál számos kedves vendég tette tiszteletét, akiket ifj. Plavecz János megyei elnök a vadászhölgyekkel együtt kínált meg megyénk finomságaival.

Solymászok, agarászok, íjászok

A vadászati kultúra, a vadgasztronómia és a természet iránt érdeklődők számos érdekes bemutatót követhettek figyelemmel: a solymászok, az agarászok, az erdélyi kopósok, az íjászok mellett különféle családi és gyermekprogramok is helyet kaptak. Könnyűzenei koncertek, néptáncbemutatók, vásáros produkciók szórakoztatták a vendégeket. A Vadászkamara Fejér megyei szervezete óriási feladatot vállalt magára, s azt hibátlanul teljesítette. Köszönjük nekik a színvonalas rendezvényt, és örülünk, hogy képviselhettük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

- Csúcs Krisztina -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában