Vadászat

2021.01.14. 10:07

Nincs ünnepnap, de nem adná fel hivatását

Az elmúlt év kiemelkedő sportlövészsikere volt, hogy a Székelyben élő, de a nyírtassi Gyöngyharmat Erdőbirtokossági Társaság hivatásos vadászaként dolgozó ifj. Szakács Zoltán az Esztergomban megrendezett 52. Helice Európa-bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott.

MML

Ifj. Szakács Zoltán

Forrás: Vadászkamara

Igazolás a „betegségről”

Az édesapa, id. Szakács Zoltán fontos szerepet játszott abban, hogy fia megszerette a lövészetet, de meghatározó szerep jutott neki gyermeke pályaválasztásában is.

Ifj. Szakács Zoltán
Fotó: Vadászkamara

– Amint járni tudtam, szinte mindig mentem édesapámmal az erdőbe, a határba, nagyon megszerettem a természetet. Bizony, gyakran szívesebben mentem vele, mint az iskolába, gyakran vittem szülői igazolást, hogy beteg voltam. Az általános iskola elvégzése után Hajdúböszörményben tanultam erdészet és vadgazdálkodás szakon, majd elvégeztem a Debreceni Egyetemen a vadgazdamérnöki szakot is – mesélte a közel húsz éve hivatásos vadászként dolgozó szakember.

Hobbi, szenvedély a munka

– Hogy miért szeretem ezt a munkát? Ha az ember azt csinálhatja nap mint nap, ami a hobbija, ha az a munkája, ami a szenvedélye, az boldogsággal tölti el, attól nincs nagyobb ajándék. Ennek a szerteágazó munkának valamennyi részét szeretem. Úgy ismerem a vadállományt, mint más otthon a baromfiudvart. Vigyázok rájuk, s a tervszerű gazdálkodás keretében törekszem a minőségi és a mennyiségi fejlődésre. Nincs ünnepnap, nincs karácsony, menni kell folyamatosan, hogy a vadállományról naprakész információim legyenek, mindezek ellenére ezt a hivatást nem adnám fel semmiért sem.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában