Tévé

2023.05.14. 07:20

Merész témát boncolgatnak a Dunán

A szenvedélybetegségek eredetét, fajtáit, veszélyeit és a szabadulási lehetőségeket járja körül a Duna új vallási sorozata. Az Örvényben című műsor célja, hogy valós példákkal mutassa be a különböző függőségeket, és a történeteken keresztül érzékenyít, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és családjaiknak.

Embert próbáló akaraterőről adnak tanúbizonyságot a Duna vasárnap induló, tízrészes új sorozatának szereplői. Az Örvényben című műsorban különböző szenvedélybetegségekkel küzdők mutatják be életüket kendőzetlenül, feltárva az utat, amely kivezette őket függőségükből. Az adásokban láthatják, hogy nem egyedi eset, amikor a felgyülemlett problémák elől valaki szerek, pótcselekvések segítségével akar menekülni a valóság elől. A fogyasztói társadalom által ránk zúduló üzenetek, a szakadatlan információáramlás hatására ugyanis egyre többen veszítik el a biztos tájékozódási pontot. Különösen érintettek és veszélyeztetettek ebben – a gyakran igencsak hamis képet festő közösségi médiát használó fiatalok.

A tévésorozat bemutatja például az alkoholizmust, kábítószer-, szerencsejáték- vagy pornófüggőséget, vagy a különböző étkezési zavarokat, és megismerteti ezeknek a betegségeknek a tüneteit, okait és következményeit. A nézők ezáltal mélyebben megérthetik vagy felismerhetik ezeket a problémákat közvetlen környezetükben.

Az Örvényben történetei hitelesen ábrázolják a szenvedélybetegségekkel járó küzdelmeket, így hozzájárulhatnak a társadalmi előítéletek csökkentéséhez. A megelőzés mellett a segítségnyújtásra is nagy hangsúlyt fektetnek. A nézők azonosulhatnak a karakterekkel és jobban megérthetik azokat az érzéseket és nehézségeket, amelyekkel a függők szembesülnek. A riportalanyok vallanak a különböző csapdahelyzetekről, a belőlük való szabadulási lehetőségekről, valamint az elkerülési stratégiákról is. Valós példákkal, gyógyultak módszereivel és szakértők segítségével tárják fel korunk egyik legösszetettebb problémakörét, és megmutatják, hogy sok esetben nyújthat segítséget a hit és a közösség.

Örvényben – vasárnaponként 10:30-tól a Duna műsorán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában