Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.07.24. 14:24

Kiadták a riasztást, felhőszakadás és jégeső közelít az ország felé

Jó, ha kéznél van az esernyő.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Hétfő késő délután, illetve kora este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, ami heves zivatarokat hoz majd magával. A zivatartevékenység éjszaka is kitart, kiemelten az ország északi felén, harmadán alkalmasak a feltételek a zivatarok rendszerbe szerveződésére. Hétfőn már erősen viharos, 90-100 kilométer per órás szélrohamok, valamint nagy méretű 2-4 centiméteres jégdarabok, és felhőszakadás várható, az ítéletidő azonban még kedden is kitart. - olvasható a tenyek.hu oldalán.

Kedden még nagyobb területen kell zivatarokra számítani, ezek rendszerbe szerveződésébe főként az ország délkeleti felén és északkeleten kell számítani, ezért a területen piros riasztási fokozat van érvényben. A felhőszakadásokat várhatóan szintén jégeső valamint erős széllökések kísérik majd, zivatarok fokozatosan kelet felé tartanak és éjszakára sem szűnik meg a zivatartevékenység – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében, valamint azt is hozzátették, hogy a piros fokozatot elérő zivatarok, zivatarrendszerek térbeli és időbeli lefolyásában még nagy a bizonytalanság, de a helyzet alakulásáról folyamatosan tájékoztatást adnak majd.

Forrás: Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos Facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában