Időjárás

2023.11.03. 11:54

Megérkezett Magyarországra a Ciarán front

Mindenhol szakad az eső, valahol az esernyő sem lesz elég. Megérkezett Magyarországra a Ciarán front, ami rengeteg csapadékot hoz magával, jelenleg szinte az ország teljes nyugati részén esik az eső, és halad tovább kelet felé. A keleti országrészben lesznek olyan helyek, ahol az esernyő sem nyújt majd teljes védelmet az erős szél miatt.

Szon.hu

Jelenleg az ország szinte teljes nyugati felén esik az eső, ami amiatt van, hogy a Ciarán hideg front az Alpoknál behullámzott, ezért egy hatalmas csapadékrendszer alakult ki.

Forrás: origo.hu

A Front és az eső azonban nem áll meg nyugaton, lassan halad kelet felé, ahol szintén nagy esőre kell számítani.

A csapadékzóna mögött felszakadozik a felhőzet, de az ékszaknyugati, északi részeken felhős maradhat az ég és még több eső eshet – írj közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szél is erős lesz

A front előtt nagy területen megerősödik a szél, egyes országrészeken viharos is lehet. Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egyes területeken akár a 70 kilométer/órás is lehet a szél.

-írja a Katasztrófavédelem.

Forrás: origo.hu

Balesetveszélyes a rengeteg eső

A hatalmas esőben az autózás is sokkal veszélyesebb, ilyenkor a sofőröknek még inkább oda kell figyelniük, hogy megfelelően válasszák meg a sebességüket, ne menjenek túl gyorsan, akár egy tócsán is könnyen felúszhat, megcsúszhat az autó. - olvasható az origo.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában