Időjárás

2024.01.15. 06:44

Átmenetileg csökken a felhőzet és hosszabb időre kisüt a nap

Délen eső, majd hó.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Hétfő

Északon napos, délen erősen felhős lesz az ég. A déli tájakon eleinte eső eshet, majd havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. +4, +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd

A délnyugaton előforduló ködfoltok feloszlása után napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. A nap első felében erős lesz az ÉNy-i szél. Reggel -5, délután +3 fok valószínű.

Szerda

Délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és főleg a Dunától keletre alakul ki csapadék: északkeleten hó, havas eső, majd mindenhol eső. 2-7 fok várható délután.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, záporeső. Erős, néhol viharos lesz az DNy-i, D-i szél. 10 fok köré melegszik a levegő.

Péntek

Eleinte marad a borongós idő, és az esőt havas eső, hózápor váltja fel. Viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Reggel +7, délután már csak +2 fok lesz.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában