bűnügy

2019.06.21. 15:09

Szabadlábra helyezték, de otthonát nem hagyhatja el a csengeri örökösnő

Megszüntette a bíróság a csalás-sorozattal vádolt nő letartóztatását

Borítókép: Sz. Gábornét hazahozzák a nyomozók Magyarországra | Fotó: police.hu

Fotó: ANTAL_N

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2019. június 21-én megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését, Sz. G-né gyanúsított letartóztatását megszüntette és elrendelte a szabadlábra helyezését. A bíróság egyidejűleg bűnügyi felügyeletet rendelt el a gyanúsítottal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozással, hogy Németországban élő édesapja halála után a neki járó nagy összegű hagyatékból szándékozik azokat visszafizetni.

Sz. Gábornét hazahozzák a nyomozók Magyarországra | Fotó: police.hu

A visszafizetési határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, ezáltal 12 sértettnek és további, ismeretlen károsultaknak összesen mintegy 368 millió forint kárt okozott, melyből csak néhány százezer forint térült meg.

A bíróság álláspontja szerint mivel a gyanúsítottal ismertségi viszonyban álló sértettek kihallgatása már megtörtént, nem merült fel olyan adat, amely miatt a letartóztatás fenntartása indokolt lenne, továbbá nem hagyható értékelés nélkül a gyanúsított életkora, megrendült egészségi állapota, fia váratlan elhalálozása miatti lelkiállapota, és az, hogy ez ügyben már 13 hónapja van letartóztatásban.

Mindezek miatt a szökés, elrejtőzés veszélye nem olyan fokú, amelynek elkerülése csak a letartóztatás mellett biztosítható.

A bűnügyi felügyelet elrendelése azt jelenti, hogy a gyanúsított a számára meghatározott ingatlant csak a hatóság engedélyével hagyhatja el.

A végzés végleges.

- Nyíregyházi Törvényszék –

Borítókép: Sz. Gábornét hazahozzák a nyomozók Magyarországra | Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában