bűnügy

2019.09.11. 11:39

Gyógysör után ült a volánhoz Nyíregyházán, nem is először

Rövid időn belül másodszor kapták el ittas vezetéssel a vádlottat

Ittas járművezetés miatt a Nyíregyházi Járásbíróság 2019. szeptember 11-én, gyorsított eljárásban 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte B.A. vádlottat és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A férfi 2019. augusztus 27-én este egy buliban nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd másnap délután megivott egy üveg sört, és ezután a kora esti órákban kisteherautójával közlekedett Nyíregyházán, amikor a rendőrök igazoltatták.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott már 2018. évben is volt ittas járművezetés miatt büntetve és közlekedési szabálysértés miatt felelősségre vonva. Ilyen előzmények után a bíróság nem tartotta alkalmasnak az ügyészség által indítványozott pénzbüntetést a kellő visszatartó erő kifejtéséhez, ezért a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a teljes körű közúti járművezetéstől eltiltás büntetés mellett.

A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be enyhítés végett, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fent.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában