Letették esküjüket

2019.09.03. 15:41

Négy új bíró tette le az esküjét a Nyíregyházi Törvényszéken

Négy bírósági titkárt nevezett ki bíróvá a köztársasági elnök 2019. szeptember 1-től. Az új bírók 2019. szeptember 3.-án tették le esküjüket a törvényszék elnöke, dr. Nyakó Zsuzsanna előtt.

Az eskütételt követően Dr. Nyakó Zsuzsanna beszédében utalt Juhász Andor szavaira, arra, hogy a bírói pálya lelkes szeretete erőt ad. A törvényszék elnöke kiemelte a bírói hivatás szépségeit, megpróbáltatásait, s arra kérte az új bírókat, hogy a munkájukat mindig lelkiismeretesen, a legnagyobb szakmai felkészültséggel, empatikusan és emberségesen lássák el.

Beliczáné dr. Gál Anikó elmondta, nagy örömmel tölti el a bírói kinevezése, amit sok év kitartó munkájának eredményeként sikerült elérnie. Megtiszteltetés számára, hogy büntető ügyszakos bíróként dolgozhat a Mátészalkai Járásbíróságon.

Dr. Göncz Noémi úgy fogalmazott, hogy már az általános iskola befejezése óta a bírói pályára készült. Az egyetemi évek során érdeklődése egyre inkább a büntetőjog irányába fordult, így külön öröm számára, hogy büntető ügyszakos bíróként kezdheti meg az ítélkezését a Kisvárdai Járásbíróságon.

Ugyancsak a Mátészalkai Járásbíróságra nyert kinevezést dr. Szentmihályi-Molnár Gréta, aki megtiszteltetésként éli meg, hogy abban a városban dolgozhat bíróként, ahol felnőtt.

Dr. Vilmányi Zoltán Sándor elmondta, egy nagyon régi álma vált valóra azzal, hogy pályafutását polgári ügyszakos bíróként folytathatja tovább a Nyíregyházi Járásbíróságon. Utalt arra, a bírói hivatás a jogászi szakma legszebb, és egyben legnehezebb hivatása.

A fenti kinevezésekkel együtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 67 polgári, és 57 büntető, ügyszakos bírói álláshely van betöltve.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában