Helyi kék hírek

2019.09.05. 15:51

Orosi emberölés – A román orvos letartóztatását indítványozták

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozza annak a román állampolgárságú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki 2016. augusztus 31. napján egy nőt engedély nélkül tartott pisztolyával megölt, egy férfit pedig életveszélyesen megsebesített Nyíregyháza-Oroson.

Forrás: Illusztráció / borsonline.hu

A megalapozott gyanú szerint a román állampolgárságú férfi orvosként dolgozott Magyarországon, és megismerkedett a sértett nővel, akivel érzelmi kapcsolata alakult ki. Később szakítottak, ezért a gyanúsított felkereste a volt barátnőjét, annak Nyíregyháza-Oroson lévő házában 2016. augusztus 31. napján délután. Magával vitte az engedély nélkül tartott pisztolyát, majd a lakásban rálőtt a nőre és a vele tartózkodó férjére is. A nő a helyszínen elhalálozott, míg a férje életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított még ugyanezen a napon Ártándnál Romániába távozott, azonban 2016. szeptember 1. napján a magyar nyomozási bíró által kibocsátott európai elfogatóparancs alapján a román hatóságok elfogták. A gyanúsítottal szemben Romániában más bűncselekmény miatt eljárást indítottak, melyért kapott szabadságvesztés büntetéséből feltételesen szabadult.

A román hatóságok a magyar rendőrség részére 2019. szeptember 5. napján délelőtt, az ártándi határátkelőhelyen adták át a gyanúsítottat, akit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vett, majd gyanúsítottként hallgatott ki több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőfegyverrel visszaélés bűntettének a megalapozott gyanúja miatt. A férfi egyelőre vallomást nem tett.

Figyelemmel arra, hogy kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményről van szó, melyért életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, továbbá arra, hogy a gyanúsított a büntetőeljárás alól kivonta magát a Romániába való szökéssel, ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatásának elrendelését egy hónap időtartamra.

Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2019. szeptember 6. napján 10 órakor ülést tart, melyen dönt az ügyészi indítványról.

- Dr. Martossy György, mb. főügyész -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában