IX. Országos balesethelyszínelő verseny

2019.09.25. 17:47

Szabolcsi különdíjas a hajdúszoboszlói balesethelyszínelő versenyen!

Véget ért a három napos szakmai megmérettetés.

Forrás: police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának felkérésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 23-a és 25-e között rendezte meg a IX. Országos balesethelyszínelő versenyt Hajdúszoboszlón. A rendezvényt Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, majd Dr. Lingvay Csaba rendőr ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte a megjelenteket.

A versenyen az ország legjobb balesethelyszínelő párosai, továbbá a Magyar Honvédség csapata is részt vett. Az egyenruhások a rendezvény első napján KRESZ-teszteket, szakmai feladatlapokat töltöttek ki, majd Hajdúszoboszlón, a Hősök terén bizonyíthatták vezetéstechnikai tudásukat. A megmérettetés második napján a csapatok különböző gyakorlati feladatokat kaptak, melynek során összesen hét helyszínen, más-más baleseti szituációkat kellett megoldaniuk.

A rendezvény záróünnepségén Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya értékelte a csapatok teljesítményét és megköszönte részvételüket.

A versenyen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság balesethelyszínelői, Bánszki Gábor rendőr főtörzsőrmester és Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna rendőr törzszászlós bizonyultak a legjobbnak, így ők vehették át a vándorserleget Óberling József rendőr ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetőjétől.

Második helyezést értek el Puklér András rendőr törzszászlós és Forján Sebastián rendőr törzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság helyszínelői, míg harmadik helyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Rékasi Róbert rendőr törzszászlós és Faragó Zsolt rendőr törzszászlós végzett.

Az elméleti feladatokat Lengyel István rendőr főtörzszászlós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság balesethelyszínelője teljesítette legjobban, így ő különdíjban részesült.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni a csapatok részvételét, és további sikereket kíván munkájukhoz!

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában