Koszorú

2019.11.27. 15:18

Letartóztatásban maradnak a magyar határőrt halálosan fenyegető gyanúsítottak

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. november 27-én a hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt indult eljárásban 2020. február 28-ig meghosszabbította F.R. és B.Z. gyanúsítottak letartóztatását.

A bíróság szerint a korábbi letartóztatás elrendelésének alapjául szolgáló okok jelenleg is fennállnak. Az ügyben a bizonyítékok beszerzése még folyamatban van, ezért továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a büntetett előéletű gyanúsítottak a szabadlábra helyezésük esetén a büntetőeljárásban részt vevő személyek jogellenes befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítenék vagy veszélyeztetnék.

A megalapozott gyanú szerint a sértett, aki határőrként dolgozik az ukrán határon, 2019. október 4-én hivatalosan intézkedett egy ukrán állampolgárral szemben. Ezt követően, 2019. október 19-e körül, az ukrán állampolgárságú férfi megbízta B.Z. gyanúsítottat, hogy szerezzen egy koszorút és azt helyezze el a sértett lakása előtt, mert így akarja őt megfenyegetni azért, mert a sértett zavarja a zárjegy nélküli cigaretták Ukrajnából Magyarországra történő jogellenes behozatalát.

Az ukrán férfi megbízatását a gyanúsítottak 50.000 forintért teljesítették. Miután a koszorút megszerezték, az ukrán férfi arra fenyegető üzenetet írt, majd utasítására F.R. egy szemeteszsákba helyezte a koszorút és azt a sértett lakása előtt hagyta.

dr. Resán Dalma sajtószóvivő, Nyíregyházi Törvényszék

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában