Bombariadó!

2020.01.16. 10:09

Bombariadó a pénzintézetben (fotó, videó)

Rendőrségi kordon a Takarékpalota körül!

Fotó: Máté János

Megfagyott a levegő a belvárosi pénzintézet körül csütörtök reggel: bombariadó miatt zárta körbe a rendőrség a helyet több száz méteren.

Helyszíni információk szerint reggel fél 9 körül szólították fel a lakókat az épületben levő lakások és munkahelyek elhagyására, majd hermetikusan lezárták a háztömböt.

Nagy erőkkel keresik a elkövetőt

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába érkezett bejelentés január 16-án reggel, mely szerint Nyíregyházán, a Rákóczi úti bankfiókban bomba fog robbanni.

A rendőrség haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket, kiürítette és teljes körűen átvizsgálta a pénzintézetet, valamint a felette található lakóépületet.

A rendőrség megállapította, hogy a bejelentés valótlan volt, így az épület kiürítése miatt távozni kényszerült dolgozók, ügyfelek és lakók 10 óra 55 perckor visszatérhettek az épületbe.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi a közveszéllyel fenyegető ismeretlen elkövetőt – reagált megkeresésünkre dr. Fedor Rita r. őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság sajtószóvivője.

 

A bejelentő mindenképpen komoly következményekre számíthat

A közveszéllyel fenyegetést a Büntetőtörvénykönyv határozza meg, akár közérdekű munkával, vagy szabadságvesztéssel is büntethető a cselekmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában