drog a fagyóba'

2020.01.03. 10:04

Letartóztatásban marad a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított kótaji (videó)

Egy nyíregyházi házaspár fagyasztójában tárolta a másfél kiló amfetamint.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 02-án kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2020. április 9-ig meghosszabbította V.A. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. szeptemberében egy ismerős házaspártól kölcsönkért 3000 eurót, valamint 170.000 forint készpénzt, s abból kábítószert vásárolt. 2019. szeptember 13-án a férfi elvitte ismerőseihez a közel 1,5 kg kábítószert és közölte velük, hogy azt később értékesíteni fogja, és majd az abból származó pénzből fizeti vissza nekik a tartozást.

V.A. a kábítószert a nyíregyházi házaspárnak átadta, akik azt a hűtőszekrényük fagyasztó részébe rejtették. 2019. december 6-án a nyomozóhatóság a kábítószert megtalálta.

A bíróság megállapította, hogy a férfi korábban már több alkalommal volt büntetve, legutóbb is hasonló jellegű bűncselekmény miatt. A bíróság álláspontja szerint az alapos gyanú tárgyát képező, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény vonatkozásában változatlanul fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye.

Miután a gyanúsított munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik az is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén az eljárás tárgyát képező cselekményt folytatná vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Sterné dr. Deák Andrea

sajtószóvivő

Videó az elfogásról

Korábbi cikkünk az ügyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában