Az M3-asról is látták

2020.03.18. 09:21

„Addig el nem megyek innen, míg nem fog égni a tanya!” – Bosszúból gyújtott fel 900 szalmabálát

Rongálás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki két liter bor elfogyasztása után dühében felgyújtott egy szalmakazlat, melynek lángjait az M3-as autópályáról is látni lehetett.

Forrás: illusztráció / Origo / Donka Ferenc

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott napszámosként dolgozott az egyik Nyíregyházához közeli bokortanyán, ahol szállást is biztosított számára a munkaadója. Cserébe a férfi segített a birkák gondozásában. Az elmúlt év októberében egyik este az ittas vádlott betörte a tanyán lévő lakóház ablakát azért, hogy ott aludhasson. Ezzel 5.000,- forint kárt okozott.

Másnap este a vádlott megivott két liter bort, majd ismét megjelent a tanyán, ahol vitába keveredett a tulajdonossal, aki felszólította, hogy távozzon. A szitkozódó vádlott ekkor kijelentette, hogy „Addig el nem megyek innen, míg nem fog égni a tanya!”. Még ugyanezen estén visszament a tanyára, ahol bosszúból felgyújtott egy 900 db szalmabálából álló és egyébként ponyvával letakart kazlat úgy, hogy az teljesen leégett. Mindez 70-80 méterre történt az M3-as autópályától, így a lángokat az arra közlekedők is látták.

A vádlott 450.000,- forint kárt okozott a tulajdonosnak, aki kérte ennek megtérítését.

Az ügyészség a vádiratban közérdekű munka kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, továbbá azt, hogy a bíróság a kártérítést is ítélje meg.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában