Az elmúlt 24 órában történt

2020.04.23. 07:53

Több mint tíz szabadtéri tűz megyénkben

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Lerakódott korom izzott be egy sparhelt kéményében szerdán, Tisztabereken, a Haladás utcában. A füst a padlástérbe szivárgott. A fehérgyarmati hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók a lerakódott izzó, parázsló égésterméket kéziszerszámok segítségével eltávolították, majd a kémény felső részén kilazult, balesetveszélyes téglákat visszabontották. Személyi sérülés és tűztovábbterjedés nem történt.

Több mint tíz szabadtéri tűz keletkezett tegnap megyénkben. Kemecsén, a Bajcsy-Zsilinszky utca végén, ezer négyzetméteren égett száraz fű és nádas. Nagyszekeres, Komáromi utcában egy családi ház kertvégében háromszáz négyzetméteren száraz fű és bokros terület, Anarcs és Kisvárda között, két oldalról szántással határolt füves, nádas terület kapott lángra öt hektáron. Tiszavasvári, Keskeny utca közelében ezer négyzetméteren a száraz vegetáció és kommunális hulladék, Besenyődön és Tuzséron a száraz fű, avar égett. Mándokon a Bem utcában, Nyíregyházán a Csáki István utcában, pár négyzetméteres területen égett szemét és száraz fű. Vasmegyer és Tiszarád között a csatornaparton keletkezett szabadtéri tűz, egy kilométer hosszan avar égett. Kisvárdán, a Wesselényi utcában műanyag doboz és hulladék égett egy családi ház kertjében. Az egységek valamennyi helyszínen gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában