bűnügy

2020.05.22. 14:47

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a rokonait zaklató nőt

A mai tárgyaláson 2 év börtönbüntetésre súlyosbították a H.I. vádlottal szemben zaklatás vétsége miatt elsőfokon kiszabott 1 év 3 hónap börtönbüntetést.

A vádlott és két nagynénje közötti kapcsolat több éve megromlott. Miután az asszonyt korábbi fogházbüntetéséből 2018. április 6-án feltételesen szabadságra bocsátották, naponta megjelent hívatlanul rokonai lakóházánál ittas állapotban.

Ennek során a vádlott hangosan szidalmazta ott lakó idős rokonait miközben kézzel ütötte és lábban rugdosta a kerítést. Több alkalommal megöléssel is fenyegette rokonait, ami a sértettekben komoly félelmet keltett.

A sértettek a vádlottal szemben magánindítványt terjesztettek elő, és kérték az asszony felelősségre vonását.

A Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokon 2020. január 21-én 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélettel szemben az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében, a vádlott és védője pedig felmentés, vagy a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokú bíróság a büntetés súlyosbítása során különös súllyal értékelte, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű, egyik rokonát korábban is zaklatta már, emiatt a bíróság fogházbüntetésre ítélte, mely büntetéséből feltételesen volt szabadlábon akkor, amikor jelen cselekményét elkövette.

Súlyosító körülmény továbbá, hogy a cselekményt ittas állapotban követte el idős rokonai sérelmére, mely magatartása alkalmas volt arra is, hogy a sértettek szomszédságában lakók nyugalmát megzavarja.

A törvényszék döntésével szemben fellebbezésnek nincs helye, így az jogerős – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában