Nem tudta feldolgozni a szakítást

2020.05.22. 09:58

Rózsát rakott az autójára, szexhirdetést adott fel a nevében – Válogatott módszerekkel zaklatott a nyíregyházi férfi

A Nyíregyházi Járási Ügyészség zaklatás minősített esete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 34 éves nyíregyházi férfival szemben, aki egy éven keresztül válogatott módszerekkel zaklatta volt párját, mert a szakításukat nem tudta feldolgozni.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádlott és a sértett párkapcsolata megromlott, ezért 2019 februárjában a nő szakított a férfivel, aki ezt nem tudta kezelni, és nő akarata ellenére folyamatosan telefonon hívogatni kezdte, és üzenetekkel bombázta, melyekben hol szidalmazta, fenyegette a nőt, hol pedig a kapcsolatukat próbálta helyreállítani. Édesanyja telefonjáról olyan üzenet is küldött, melyben azt próbálta elhitetni volt párjával, hogy miatta öngyilkos lett. 1 hónap alatt több mint 1300 hívást kezdeményezett, ezért a sértett letiltotta a hívószámát.

Néhány hónappal később a zaklatásokat személyesen folytatta megjelent a nő lakásánál és számos alkalommal becsengetett hozzá, de olyan is volt, hogy rózsát rakott az autójára, egy másik alkalommal pedig egy véletlen találkozás során egy égő cigaretta csikkel kiégette a kabátját.

A férfi azzal is kellemetlen perceket okozott a nőnek, hogy nevében szexuális tartalmú hirdetést adott fel, mely miatt napokig idegen férfiak hívogatták.

A zaklatások odáig fajultak, hogy amikor a nő ételt szállított ki a férfi munkahelyére, őt megtámadta, többször megütötte, a haját cibálta, és a hátát egy fém eszközzel meg is vágta, majd amikor a nő személygépkocsijával elmenekült előle, őt autóval követte, és szándékosan belehajtott a sértett nő gépkocsijának hátuljába.

A férfival szemben zaklatás, testi sértés és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben halmazati büntetésként akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában