Sziréna

2020.06.13. 10:08

Trambulin a fa tetején: összefoglaló a pénteki viharkárokról

Villámcsapás okozta tűz, megrongált tetőszerkezetek, kidőlt fák, leszakadt kábelek megyeszerte.

Ahogy arról beszámoltunk, hatalmas vihar tombolt pénteken megyénkben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója a beavatkozásokról.

Tiszabercelen lakóházak tetőszerkezetét bontotta meg a szél és több esetben fa dőlt úttestre. Kilenc helyszínen a megrongált tetőszerkezet miatt avatkoztak be a nyíregyházi és kisvárdai hivatásos, valamint az ibrányi önkormányzati, a nagyhalászi és a rakamazi önkéntes tűzoltók. Egy ház lakhatatlanná vált, így az ott elő család rokonoknál helyezkedett el.

Villámcsapás okozhatta a tüzet egy százötven négyzetméteres tárolóépületnél, amelyet a nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a rakamazi önkéntes tűzoltók oltottak el. Személyi sérülés nem történt, a bent tárolt járműveket a tulajdonos ki tudta hozni.

Egy esetben trambulint távolítottak el egy fa tetejéről a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. Öt úttestre dőlt fát motoros láncfűrésszel távolítottak el a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, többek között egy harminc méteres platánfát. Gávavencsellőn egy fát az ibrányi önkormányzati tűzoltók távolítottak el az útról. Beszterecen leszakadt egy távközlési kábel, a kisvárdai hivatásos tűzoltók szüntették meg a veszélyt.

Fotóink Tiszabercelen készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában