határ

2020.07.19. 09:22

Átadták a rendőrök a Csengernél elfogott határsértőket a román hatóságnak

Illegálisan lépték át a határt.

Forrás: police.hu

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztály munkatársai 2020. július 18-án 4 óra 50 perckor összehangolt akció keretén belül Csenger külterületén a kukoricában elrejtőzve hét iraki állampolgárt, köztük öt felnőttet és két gyereket fogtak el. Továbbá elfogták és őrizetbe vették a rájuk várakozó 32 éves iraki férfit, aki ellen embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A határsértőket a rendőrök idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre. A külföldieket, akik az eljárás adatai szerint Románia felől illegálisan lépték át az országhatárt, 2020. július 19-én 0 órakor a csengersimai közúti határátkelőhelyen átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában