kábítószer-kereskedelem

2020.07.16. 15:17

Négy személyt tartóztatott le a bíróság kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 16. napjáig elrendelte két férfi és két nő letartóztatását.

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint, a gyanúsítottak 2019-ben megállapodtak abban, hogy egyikük budapesti rokonától kábítószert vásárolnak saját fogyasztásra, illetve továbbértékesítés céljából. Ennek érdekében a két férfi (Cs.B. és M.L. gyanúsított) előzetesen megegyezett egymással a számukra szükséges kábítószer mennyiségéről, beszerzésének körülményeiről. Az áru Budapestről – Nyíregyházára történő szállításával egy korábbi vásárlójukat bízták meg, amit a férfi a gyanúsítottak felé fennálló tartozásai rendezése fejében elvállalt.

Az így megszerzett kábítószert Cs.B. és M.L. élettársaik segítségével (Cs.B.-né és H.N. gyanúsítottakkal) részben értékesítette, részben elfogyasztotta.

2020. július 13-án a gyanúsítottak megbízásából a férfi (a korábbi vásárló) épp kábítószert szállított Nyíregyházára telekocsi szolgálattal, amikor a rendőrség igazoltatta és megtalálta nála az összesen 136,7 gramm mennyiségű kábítószert.

A nyomozás folyamatban van. Három gyanúsítottal szemben már korábban is volt folyamatban büntetőeljárás hasonló jellegű bűncselekmény miatt. Az elkövetés körülményeire, szervezettségére tekintettel, a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén bizonyítékokat semmisítenének meg, vagy újabb bűncselekményt követnének el. A gyanúsítás alapját képező bűncselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, így megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak elszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene. Így a jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza majd meg – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában