Az elmúlt hétvégén történt

2020.08.31. 11:58

Dohányszárító pajtából szivárgott a füst

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

A hétvégén tizennégy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Szombaton, nyírgyulaji dohányszárító pajtából szivárgott füst. A baktalórántházi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók sugárfedezet mellett vizsgálták át a szárítót. A szellőztető rendszer hibásodott meg, a szárítandó dohány felhevült. A legénység tüzet nem talált, csak füstölés volt, amelyet megszüntettek, majd a szárítót átszellőztették.

Két autó ütközött össze szombat délután Mátészalkán, a Meggyesi úton. A baleset következtében a járművek mozgásképtelenné váltak, az egyik autó forgalmi akadályt képezett. A járművekben egy-egy sofőr utazott, sérülést nem szenvedtek. A mátészalkai hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.

Vasárnap, bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Virág utcai lakásban. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói a fürdőszobában lévő kombi gázkészülék mellett méréseket végeztek, azok igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere a készüléket kizárta a rendszerből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Száraz fű égett nyolcszáz négyzetméteren vasárnap a csengeri Híd utcánál, valamint ötszáz négyzetméteren a 49-es számú főútnál, Szamosangyalosnál. A helyszíneken a csengeri önkormányzati tűzoltók gyorssugárral avatkoztak be. A nyíregyházi hivatásos tűzoltókat is riasztották szabadtéri tűz miatt. Nyírbogdányban, az Új utcában, kert végében égett száraz fű, avar mintegy tíz négyzetméteren. A beavatkozók gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Családi ház szobájában égtek berendezési tárgyak éjszaka Nagykállóban, a Korányi Frigyes úton. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet, majd átszellőztették az épületet. A tűz a szobából nem terjedt tovább, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában