katvéd

2020.09.30. 08:37

Tíz emelet magasságú fa dőlt meg Csengerben

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Nagy méretű japán akácfa ágai hasadtak le kedden az ibrányi Árpád utcában. Az ágak veszélyeztették a közúti és a gyalogos forgalmat. Huszonöt méter magas fa dőlt meg tegnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger Ady Endre utcájában. A sérült fa veszélyeztette a járműforgalmat és elektromos légvezetéket is. Előbbi helyszínen nyíregyházi hivatásos és helyi önkormányzati egységek avatkoztak be létrás tűzoltójárművel és motoros láncfűrésszel. Utóbbi helyszínen az érintett szakasz áramtalanítását követően motoros láncfűrésszel avatkoztak be a csengeri önkormányzati tűzoltók. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

Üres telken található pincében égett szemét három négyzetméteren kedden, Nyírpilisen. A lángokat a nyírbátori hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Nagyszekeresi családi ház elektromos hálózatának egyik kötődobozában olvadt, izzott a vezetékek szigetelése. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a vezetékeket, elvégezték a ház áramtalanítását. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a fűtés és a világítás más módon is biztosított az ingatlannál – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában