bűnmegelőzés

2020.10.15. 08:24

Csellengő diákokat ellenőriztek Mátészalkán

A program célja a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. október 13-án közösen ellenőrizték Mátészalka belvárosában, az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. A rendőrök ezúttal nem találkoztak az oktatási intézményekből igazolatlanul hiányzó kiskorúakkal.

A rendőrség az előző évekhez hasonlóan, ebben az évben is rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele, és tisztázzák az iskolakerülés okát!

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

Döntéseid következményeiért egyedül te vagy a felelős, ezért gondolkodj, mielőtt meggondolatlanul cselekszel!

Kizárólag olyan üdítőitalt fogyassz, amit te magad bontasz fel!

Ne maradj egyedül, mindig tudd magad mellett azon barátaidat, akikben maradéktalanul megbízol!

Ne indulj haza éjszaka egyedül, kérd szüleid/gondviselőid/nevelőid segítségét a hazajutáshoz!

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában