vádemelés

2020.11.06. 11:57

Útpadkára hajtott, ahol egymás után három fát is kidöntött

Alkoholos befolyásoltság alatt súlyos balesetet szenvedett Geszteréden .

Fotó: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség ittas vezetés miatt emelt vádat egy bökönyi férfi ellen, ki a szilveszteri bulizást követően, reggel, mikor gépjárműbe ült, még mindig közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt Geszteréden súlyos balesetet szenvedett.

A 30 éves férfi családi körben szilveszterezett, és az este folyamán nagyobb mennyiségű alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Az éjféli koccintást követően feleségével gyalog hazament és elaludt. Reggel a felesége ébresztette, hogy a gyermekük belázasodott, és mivel nem érezte magát ittasnak, nyomban gépkocsiba ült, hogy Nagykállóban a gyógyszertárból lázcsillapítót szerezzen.

Geszteréd belterületén 120 km/h sebességgel közlekedett, amikor egy kanyarban kisodródott, majd az útpadkára hajtott, ahol egymás után három fát is kidöntött, és egy kerítésnek csapódott. Az ütközés erejétől a gépkocsi a tetejére borult, abból kiszakadt a motor a sebességváltó és a teljes kipufogó rendszer, férfi pedig, mivel nem volt bekötve kirepült a gépjárműből. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol vér és vizeletminta vételre is sor került. A szakértő megállapította, hogy közepes fokú ittas állapotban vezetett és a szervezetében kábítószer is volt.

Az ügyészség ittas vezetés miatt vele szemben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában, és a nyomozás során felmerült több mint 200 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell kifizetni.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában