bűnügy

2020.12.17. 17:23

Elítélte a bíróság a rendőrökre támadó asszonyt

K.B.I. vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélték. A bíróság a börtönbüntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, de erre az időre elrendelt a vádlott pártfogó felügyeletét.

Forrás: illusztráció

A vádlott Szabolcs megyei lakóhelyén 2020. december 4-én este a rendőrség házkutatást végzett, mely során bejárták az ingatlan udvarát, külső melléképületeit. Ekkor érkezett haza a vádlott férje, akivel a jelenlévő rendőrök közölték ott tartózkodásuk okát, és hogy a kutatást a lakás bejárásával fogják folytatni.

Mikor a rendőrök beléptek a lakásba, egyikőjüket a mögötte haladó asszony a hátán nagy erővel meglökte, majd mikor a rendőr megfordult, az asszony ököllel arcon ütötte őt. Ezt látva a másik rendőrjárőr eltolta a vádlottat, és megpróbálta megbilincselni, aki azonban ellenállt és arcon köpte a vele szemben intézkedő rendőrt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezést jelentett be hosszabb tartamú, letöltendő börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása érdekében. A vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza majd meg – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában