rongálás

2020.12.29. 09:25

Még a betlehem üvegét is összetörte

A férfi dühös volt az önkormányzatra, ezért tört-zúzott.

Km

A betlehemben a bábukat is felborogatta

Forrás: Illusztráció: archív, Vas Népe

Fotó: © Szendi Péter

Különös módját választotta egy megyénkbeli férfi annak, hogy kifejezze, nem ért egyet a helyi önkormányzattal – az elmúlt években többször is elítélte a bíróság azért, mert valamilyen önkormányzati vagyontárgyat megrongált.

A buszmegállót is megrongálta

A férfi az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen él. 2015-ben összetörte az önkormányzat panaszládáját, amiért 10 hónap börtönbüntetésre ítélték. Mielőtt bevonult volna, ismét összetörte a panaszládát. Ekkor már 1 év 4 hónap börtönbüntetést kapott, amit le is töltött. Az idén no­vember 23-án éjjel a férfi megint megjelent a falu főterén, ahol előbb a polgármesteri hivatal ajtaját rúgta be, majd kidöntötte a postaládát is. Ezután a ­betlehemhez ment, amelynek a műanyag üvegét összetörte, az abban lévő bábukat felborogatta, de még arra is volt energiája, hogy a közeli buszmegállót is ­megrongálja néhány rúgással.

A bíróság nem volt elnéző az önmagából kivetkőzött vádlottal szemben: 1 év 4 hónap börtönbüntetéssel „jutalmazta” a többrendbeli rongálását. Az ügyészség a szigorú büntetést tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában