hősök

2020.12.17. 13:08

Ők a legbátrabb szabolcsi rendőrök

Saját élete, testi épsége kockáztatásával tanúsított helytállása miatt ebben az esztendőben is jó néhány rendőr kapta meg a Bátorságért Érdemjelet.

Fotó: rendőrség

Ez így nem több mint hivatalos közlés, márpedig azok a hősies cselekedetek, amelyek alább olvashatók, érdemesek arra, hogy felelevenítsük azokat. Bátor zsaruk, akik emberek életét mentették meg, a legszorítóbb helyzetben is tudták, mit kell tenniük, és tették is. Íme, amikor a rendőr az emberség parancsát teljesíti.

A legbátrabb szabolcsiak

Különleges dolog történt Deák Ferenc őrmesterrel, a Vásárosnaményi Rend­őrkapitányság járőrével és Simon Zsolt zászlós, körzeti megbízottal áprilisban. Bejelentést kaptak arról, hogy egy nyírmadai lakóépületben tűz ütött ki. Azonnal a helyszínre siettek, és mivel a 41-es főúton szinte egyáltalán nem volt forgalom, nagyon gyorsan a helyszínre értek. Ott azt látták, hogy a ház utcafronti ablakain lángcsóvák jöttek ki, így eléggé lángra kapott már. Az ott élő nő, kezében a 6-7 éves gyerekével, valamint a szomszédasszonnyal a ház előtt állt, és mindketten kiabáltak a kiérkező zsaruknak, hogy a házban még bent van egy férfi. A rendőrök ekkor életük kockáztatásával berohantak a házba, de elsőre ők maguk is elmérték egy kicsit a helyzetet, úgyhogy vissza kellett szaladniuk az udvarra, hogy még nagyobb levegőt vegyenek. Miután ez megtörtént, valóban találtak odabent egy férfit az egyre sűrűbb füstben, aki már teljesen elszédült, mozdulni sem tudott, egész felsőtestét fekete korom borította. Ahogy Deák Ferenc emlékszik, csak a szeme villogott a kormos testből. Szerencsére a testét beborító feketeség valóban csak korom volt, égési sérüléseket nem szenvedett, de ha a zsaruk akár csak egy-két percet késlekednek, a férfi nem biztos, hogy túléli a tragédiát. A szabad levegőn aztán, a kijárattól néhány méterre, kezdett magához térni, és a közben helyszínre érkező mentősök megkezdték az ellátását. Deák Ferenc és Simon Zsolt később még egy televíziós műsorban is nyilatkozott az esetről, és a megmentett férfi szülei is megköszönték nekik mindazt, amit a fiukért tettek.

Az ország bátor rendőreiről itt olvashat tovább.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Borítókép: Simon Zsolt zászlós és Deák Ferenc őrmester | Fotó: rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában