határ

2021.01.29. 10:16

Ukrán gyógyszereket hozott be a nő, gyógyszerhamisítás miatt felel

Aki Ukrajnából az ukrán gyógyszer-adatbázisban ugyan megtalálható, de Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszert hoz be Magyarországra, számítania kell arra, hogy ellene gyógyszerhamisítás bűntette miatt büntető eljárás indul.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Így járt az az ukrán-magyar kettős állampolgárságú nő is, aki férjével a tiszabecsi közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkezett, melynek során a nő gépkocsiban lévő kézi táskáiból nagy mennyiségű, 400 darab láz- és fájdalomcsillapító hatású, valamint helyi érzéstelenítésre használt gyógyszer került elő a tételes vámvizsgálat során.

Az ukrán gyógyszereket lefoglalták, és a nő ellen megindult a büntetőeljárás. Az ügyészség a nőt gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja, ugyanis Magyarországon nem engedélyezett terméket próbált az országba behozni indokolatlan mennyiségben. Tettéért pénzbüntetésre és a gyógyszerek elkobzására számíthat – tájékoztatta szerkesztőségünkkel Dr. Borsodi-Buss Emese Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában