A sértettből gyanúsított lett

2021.04.09. 14:00

Azt hazudta a zsaruknak, hogy ellopták az 500 ezres telefonját Nyíregyházán, közben ő maga adta el

A nő azt hazudta, hogy ellopták a telefonját, pedig ő maga adta el.

Km

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pénztelensége miatt eladta részletre vásárolt telefonját egy fiatal nő, majd azt állította a rendőrségen, hogy ellopták tőle.

Nem tudta fizetni a részleteket

Tavaly novemberben megjelent a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon egy 22 éves, Budapesten dolgozó nő, aki azt állította, hogy a pár nappal azelőtt közel 500 ezer forintért vásárolt telefonját a nyíregyházi vasútállomáson egy ismeretlen személy ellopta a zsebéből. A rendőrség lopás vétsége miatt rendelt el nyomozást, és egyértelműen megállapították, hogy a telefont senki nem lopta el, azt a nő eladta. Ezt követően tanúként hallgatták ki a nőt, aki először ragaszkodott a saját történetéhez, majd miután elé tárták a bizonyítékokat, megváltoztatta a vallomását. Akkor már elismerte, hogy az értékes telefon törlesztőrészleteit nem tudta fizetni, mert időközben munkanélküli lett, ezért, hogy pénzhez jusson, lényegében féláron, 240 ezer forintért a készüléket eladta egy kereskedésben. A rendőrség a lopás miatt indított nyomozást megszüntette, mivel nem történt bűncselekmény.

Hónapokig tartó nyomozás

A nő ellen viszont újabb nyomozás indul, mégpedig hatóság félrevezetésének vétségéért, amiért a törvény szerint 2 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Így lesz a sértettből gyanúsított. Lehet, hogy a nő nem gondolta át teljesen tettének a következményeit, azonban mégis hónapokig tartó nyomozás folyt a valótlan bejelentése alapján, aminek különösen súlya van a járványhelyzet idején, hiszen feleslegesen késztette munkára az egyébként is leterhelt rendőrséget – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában