határ

2021.05.06. 09:28

Fél nap alatt 44 migránst fogtak el a román határon

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen 44, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel az elmúlt 12 órában.

Forrás: police.hu

Nagykereki Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy török honosságú kamion 2021. május 5-én 22 óra 45 perckor, amelynek rakterében 32 személy rejtőzködött. A határsértők afgán, szír és iraki állampolgárnak vallották magukat. Nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így nem léphettek be Magyarország területére.

Nagykereki Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy török honosságú kamion 2021. május 6-án 0 óra 45 perckor, amelynek rakterében 12 személy rejtőzködött. A határsértők iráni és iraki állampolgárnak vallották magukat. Nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így nem léphettek be Magyarország területére.

Az eljárást a személyekkel szemben mindkét esetben a Román Határrendőrség folytatja le – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában