Lezárt ügy

2021.05.10. 15:45

Horror Oroson: olyan erővel szúrta fejen a kikötözött édesapját, hogy a kés pengéje beletört (videó)

Ausztriába szöktek volna, de a rendőrök még Budapesten elfogták őket. Most emberölés bűntett kísérlete miatt kell felelniük.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. László 24 éves, és B. Zsolt 52 éves nyíregyházi lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a két férfi szóváltás után bántalmazta egyikük édesapját 2020. május 22-én este Nyíregyházán, az orosi városrészben lévő otthonukban. Az ágyra lökték, ruhaneműkkel megkötözték, és úgy ütötték, fojtogatták védekezésre képtelenné tett áldozatukat. A fiatalabb férfi kést ragadott, amivel olyan erővel szúrta fejen édesapját, hogy a kés pengéje beletört. Az elkövetők az életveszélyesen megsebesített férfi személyes tárgyait magukhoz vették, a szobát, és a házat, ahol sorsára hagyták kulccsal bezárták, és kimentek a nyíregyházi vasútállomásra, ahol felszálltak egy Budapest irányába tartó vonatra, hogy Ausztriába szökjenek. A gyanúsítottakat a szabolcsi nyomozók jelzésére 2020. május 23-án a fővárosban fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket, és gyanúsítotti kihallgatásuk után mindkettőjüket őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztésére, és az ügyészség indítványára a gyanúsítottak letartóztatását a bíróság elrendelte, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartotta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában