katvéd

2021.05.26. 09:02

Tűzoltók szabadították ki a gyerek lábát a bicikli vázából Érpatakon

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Kedden két nyíregyházi helyszínen is jelzett a szén-monoxid-érzékelő. Egy Sólyom utcai társasházi lakáshoz vonultak először a szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik zárt ajtók mellett végeztek méréseket, amelyek nem mutatták ki a CO jelenlétét. A beavatkozók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakemberének kiérkezéséig, aki a lakás kombi gázkazánját lezárta, annak használatát felülvizsgálatáig megtiltotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Egy Szarvas utcai szociális intézményben is megszólalt a jelzőkészülék. A nyíregyházi hivatásosok mérései zárt ajtók mellett alacsony koncentrációban mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere a helyiségben működő kombi gázkazánt lezárta, annak használatát megtiltotta a felülvizsgálat elvégzéséig. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Tujasor égett hat méter hosszan Nyíregyházán, a Gárdonyi Géza utca egyik családi házának udvarán. A tűz a szomszédos telken található gyümölcsösre is átterjedt. A lakosok azonnal értesítették a tűzoltókat, majd megkezdték az oltást. A hivatásosok kiérkezése előtt a lángokat megfékezték. Az egység az izzó, parázsló részeket szüntette meg, utómunkálatokat végzett. Személyi sérülés nem történt.

Kerékpározás közben felborult egy gyermek Érpatakon. A bicikliző úgy esett, hogy lába a kerékpár váza közé szorult. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a gyermeket, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Nagy méretű fa dőlt a 381-es útra, Kékcsénél. A kisvárdai hivatásos tűzoltók láncfűrésszel, kéziszerszámok segítségével távolították el az úttestről a forgalmi akadályt képező fát – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában