katvéd hírek

2021.07.28. 08:18

16 főnek kellett elhagyni az otthonát Porcsalmán

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: illusztráció: katvéd

Két személygépkocsi ütközött össze kedd délelőtt Nyíregyházán, a Sóstói út és a Csaló köz sarkánál. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a karambolos autókat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Fél hektáros területen égett akácos aljnövényzete a vállaji Arany utcánál. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Szintén fél hektáros szabadtéri tűz volt Tiszabezdéd és Eperjeske között a vasúti átrakónál, az őrhely mellett. Alacsonyfüves vegetáció kapott lángra, a záhonyi hivatásos tűzoltók fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Egy porcsalmai lakóház udvarán, gázcsonk föld alatti részéből szivárgott a gáz kedden. A csengeri önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig, ötven méteres körzetben, három ingatlanból tizenhat fő hagyta el otthonát rövid időre. A gázszolgáltató szakemberei az érintett vezetékszakaszt munkagép és kéziszerszámok segítségével feltárták, a szivárgást megszüntették.

Kisbusszal karambolozott egy autó a 49-es főúton, Komlódtótfalu térségében. A csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. A mentési munkálatok és a helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában