orosi gyilkosság

2021.07.09. 07:38

Alig egy méterről lőtt – cáfolták a román orvos állítását

Az elmeorvos szakértő szerint a férfi tisztában volt tette következményeivel, felelősségre vonható.

KM

Forrás: KM-archív

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, a Nyíregyházi Törvényszék július 7-én tárgyalást tartott dr. S. D. ügyében. A férfit azzal vádolják, hogy aljas indokból, több ember sérelmére követett el emberölést, amikor 2016. augusztus 31-én a volt szerelmét agyonlőtte, a nő férjét pedig életveszélyesen megsebesítette orosi otthonukban.

Nem lehetett volna megmenteni

– A két sértettet megvizsgáló orvos szakértőket, fegyver-, és a vádlottat vizsgáló elmeorvos szakértőt hallgatta meg szerdán a bíróság. Az orvos szakértők elmondták, hogy a lövéseket a férfi közvetlen közelről – legfeljebb egy méter távolságból – adta le, melynek következtében az asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy életének megmentésére az azonnali orvosi ellátás mellett sem lett volna lehetőség – tájékoztatta lapunkat dr. Resán Dalma.

– Nyilatkoztak továbbá a lövés irányáról, mechanizmusáról és a pisztoly elsütéskori helyzetéről is, amik azonban a sérülések alapján egyértelműen nem állapíthatók meg. A fegyverszakértő a fegyver használatra kész állapotáról és a fegyver általános jellemzőiről is nyilatkozott.

Stresszes volt, kudarcok érték

– A bíróság meghallgatta az elmeorvos szakértőt is, aki a vádlott személyes vizsgálata és az eljárás irata alapján megállapította, hogy a vádlott teljes mértékben beszámítható volt a cselekmény elkövetésekor. Annak ellenére, hogy a tettét megelőző időszakban folyamatos magánéleti kudarcok érték, melyek okozhattak nála depresszív tüneteket, ezek nem voltak olyan súlyosak, hogy beszámítási képességét korlátozták volna, azaz a vádlott tisztában volt magatartása következményeivel, azért felelősségre vonható – ismertette a törvényszék sajtószóvivője.

A védelem becsatolt egy magánorvos szakértői véleményt – mely szerint a vádlott kis-közepes mértékben korlátozott beszámítási képességgel bírt tette elkövetésekor –, a bíróság a bizonyítékok köréből kizárta, így azt a továbbiakban védői észrevételként fogja figyelembe venni.

A tárgyaláson dr. S. D. vitatta az elmeorvos szakértő véleményét, arra hivatkozott, hogy tettét az életvezetése során kialakult stresszhelyzet és depresszió hatására követte el.

– A bíróság rendelkezett továbbá arról is, hogy dr. S. D. letartóztatását az ítélethozatalig fenntartja – tette hozzá a sajtószóvivő. Az eljárás ősszel, az elmeorvos szakértő további, és pszichológus szakértő meghallgatásával, valamint tanúk kihallgatásával folytatódik.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ezzel-magyarazta-az-orosi-gyilkossagot-a-roman-orvos-video-5211479/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában