több liter bor naponta

2021.07.13. 10:36

„Megöllek” – mondta a tehenész és elvágta kollégája nyakát Tiszadobnál

Emberölés bűntettének kísérletével vádolják azt a tehenészt, aki ittasan elvágta a vele együtt dolgozó kollégája nyakát.

Az ötvenes éveiben járó vádlott tehenészként dolgozott már évek óta az egyik Tiszadob környéki tanyán. Jó viszonyt ápolt a vele együtt dolgozó sértettel.

A vádlott rendszeresen italozott, borból több litert is elfogyasztott naponta.

Az elmúlt év augusztusában a vádlott ismét nagyobb mennyiségű bort ivott, amitől leittasodott. A tanyán lévő lakás konyhájában tartózkodott a vádlott, ahová bement a sértett is. A vádlott ekkor az asztalról felkapott egy 10 cm pengehosszúságú, recés élű, ún. vajazó kést, majd a széken ülő sértett nyakát hátulról elkapta, és közepes erővel megvágta. Közben azt mondta a sértettnek, hogy most megöli.

Szerencsére a sértett nem halt meg, gyorsan felállt, ellökte magától a vádlottat, aki ittassága miatt az ágyra esett.

A tanyán dolgozók a sértett segítségére siettek, sérülését ellátták, majd kihívták a mentőket.

Az ügyészség szerint a vádlott szándéka az volt, hogy megölje a sértettet. Az ügyészség éppen ezért emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő vádlott ellen, aki egyébként tagadja a bűncselekmény elkövetését. Amennyiben a vádlott beismerő vallomást tenne és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a megyei főügyészség szerint 4 év börtönbüntetésre kellene ítélni.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában