Katasztrófavédelmi összefoglaló

2021.08.06. 09:36

Betonszegélybe szorult a leveleki férfi lába

Tizenöt sérült fa miatt vonultak tegnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók. Kisar településen egy lakóház felé dőlt meg egy nagy méretű fa. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

A győrteleki Kossuth utcában egy nagy platánfa több ága hasadt le. A mátészalkai és nyíregyházi hivatásosok létrás járművel, motoros láncfűrésszel távolították el a sérült ágakat.

A szabolcsi megyeszékhelyen és többek között Érpatakon, Tiszavasváriban, Vásárosnaményban is voltak gyalogos forgalmat, ingatlanokat veszélyeztető lehasadt faágak, de érkezett bejelentés nyírbátori, garázsra borult fa miatt is.

Egy nyírpilisi lakóház tűzfala félig leomlott. Az ingatlan üres volt. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az omlásveszélyt, a további helyreállítási munkálatokról a tulajdonos gondoskodik.

Egy kisvárdai lakóház tetőszerkezetét harminc négyzetméteren, egy nyíregyházi társasház tetőszerkezetét húsz négyzetméteren bontotta meg a szél. Utóbbi épületnél egy beton- téglaépítésű kémény is kidőlt. A helyszíneken a kisvárdai és a nyíregyházi hivatásosok avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a CO-érzékelő egy nyíregyházi, Szarvas utcai társasházi lakásban. Az ott tartózkodó két felnőtt és egy gyermek rosszullétre nem panaszkodott. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mérései alacsonyabb koncentrációban, de kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere és kéményseprők is érkeztek a lakáshoz. A fürdőszobában működő kombi gázkazánt kizárták a fogyasztásból, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Betonszegélybe szorult egy férfi lába tegnap este egy leveleki családi ház erkélyén. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában