Bátorságért Érdemjel

2021.08.20. 11:29

Megyei hősök: hatalmas robbanást akadályoztak meg Mátészalkán, Nyíregyházán védőeszköz nélkül mentették a lakókat

Az állami ünnep, augusztus 20-a alkalmából a Belügyminisztériumban a katasztrófavédelem számos munkatársa vehetett át köztársasági elnöki, belügyminiszteri elismerést.

Bátorságért Érdemjelet kapott Tóth Róbert tűzoltó főhadnagy, szolgálatparancsnok és Szabó Imre címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó, a mátészalkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója, akik egy égő raktárépületből hét, erősen felhevült palackot vittek ki, megakadályozva ezzel, hogy azok felrobbanjanak.

A belügyminiszter Bátorságért Érdemjelet adományozott Baka Csaba címzetes tűzoltó zászlósnak, a nyíregyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, valamint a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Járőr- és Őrszolgálati Alosztálya járőrének, Nyikita Zsolt rendőr őrmesternek és Csáki Dániel Sándor rendőr őrmesternek, az alosztály járőrvezetőjének, akik egy társasházi lakástűznél a füsttel elárasztott két legfelső emeletről – védőeszköz nélkül, saját testi épségük kockáztatásával – kimenekítették az ott lakókat.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában