sűrű napja volt

2021.09.13. 09:14

Betört a leveleki postára, de ez nem volt elég – ezt tette még a 27 éves besenyődi férfi (videó)

Tevékeny napja volt a besenyődi férfinak, akit a betörés után elfogtak.

A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába 2021. szeptember 10-én 0 óra 30 perc körül érkezett bejelentés, hogy a leveleki postahivatalba betörés történt, és az ablakon át távozó elkövetőt két arra járó helybeli lakos, akik felfigyeltek a riasztóberendezés hangjára feltartóztatták, és visszatartották. A baktalórátházai rendőrök haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol a feltételezett elkövetőt elfogták.

V. Sz. 27 éves besenyődi lakos a megalapozott gyanú szerint betörte a leveleki postahivatal egyik ablakát, azon keresztül bement az épületbe, ahonnan eltulajdonított egy adománygyűjtő urnát, a benne lévő néhány ezer forint összegű készpénzzel, ami elfogásakor a birtokában volt, így a lopással okozott kár megtérült. A nyomozás adatai szerint a férfi a betörést megelőzően eltulajdonított egy kerékpárt, amit a tulajdonosa Leveleken egy közterületi kerékpártárolóban hagyott lezáratlanul.

Később gyalogosan visszatért, és ugyanonnan egy lakattal lezárt másik kerékpárt is megkísérelt eltulajdonítani, de a zár nem engedett, így azt otthagyta. A rendőrök a postai betörést követően elfogott férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházai Rendőrőrsére előállították, lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte. Az eltulajdonított kerékpárt a rendőrök megtalálták, és visszaadták a tulajdonosának – áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában