Barátnője apjától lopta

2021.09.10. 10:08

Lopott tévét cserélt autóra a nyírbogdányi fiú

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 19 éves nyírbogdányi fiúval szemben, aki barátnője apjának a televízióját cserélte el egy személygépkocsira annak tudta nélkül.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a fiatal fiú idén márciusban meglátott egy gépkocsi hirdetést, azonban nem volt pénze rá, ezért elhatározta, hogy barátnőjétől megszerzi külföldön dolgozó apja lakáskulcsát, és egy televíziót ajánl fel az autóért cserébe.

A vádlott az üres lakáshoz beszélt meg találkozót a gépkocsi eladójával, aki abban a hiszemben, hogy a vádlott a saját házához hívta, megjelent a nyírbogdányi ingatlan előtt. Az ajtót a vádlott a lopott kulcs használatával kinyitotta, a házba bementek, és az ott lévő nagyméretű televíziókészüléket elcserélte a gépkocsira.

Mikor a lakás tulajdonosa hazaért és észrevette, hogy hiányzik a TV-je, feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók hamar a készülék nyomára bukkantak és lefoglalták azt. A gépkocsi eladója az autó árát a vádlottól követelheti.

Az ügyészség a büntetlen fiúval szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. Ez azt jelenti, hogy a közösség érdekében ingyen kell munkát végeznie.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában