rendőrség

2021.09.24. 09:10

Regionális kiberbiztonsági szakmai képzés

A Nyíregyházán megtartott konzultációra négy megyéből érkeztek bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek, hogy bővítsék ismereteiket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2021. szeptember 22-én a kiberbiztonság témájában regionális szakmai konzultációt tartott. A képzésen részt vettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a DADA és az ELLEN-SZER rendőrségi bűnmegelőzési programok oktatói, iskolai bűnmegelőzési tanácsadók, valamint áldozatvédelmi referensek.

A képzésen a szakemberek színvonalas előadást hallgattak dr. Baracsi Katalin internetjogásztól, az internet látható és láthatatlan kockázatairól, valamint a KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály Felderítő Osztályáról dr. Herédi István r. századostól, a kibertérben történő bűncselekmények felderítéseiről.

Általános szabályok:

- A számítógépet, amelyre bejelentkezett, soha ne hagyja magára, mert bárki megszerezheti személyes adatait.

- Bármely weboldalon, programban a lehető legkevesebb adatot adja meg magáról. Használja csak a keresztnevét, vagy még inkább becenevét.

- Ne használja meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedje, hogy aktuális tartózkodási helye követhető legyen.

- Ne tegyen fel internetre másokról készült fotót vagy videót az illető tudta és beleegyezése nélkül.

- Legyen mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy mások céljai az Ön javát szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában