Lopás

2021.09.29. 11:15

Végiglopta a Kömörő főutcáját, végül több száz tölténnyel bukott le

A Fehérgyarmati Járási Ügyészség vádirata szerint az elmúlt év novemberében lopásokért már pénzbüntetésre ítélt vádlott nem hagyott fel elítélése után sem a bűncselekmények elkövetésével.

Sorra látogatta lakóhelye főutcáján a családi házakat, és minden mozdítható értéket magához vett. Az egyik ház udvarán a lezáratlanul parkoló autóból készpénzt és cigarettát vitt el, míg egy másik házból ruhákat, hangfalat kísérelt meg ellopni, azonban itt megzavarták, ezért elmenekült a helyszínről. Az udvaron hagyott lezáratlan gépkocsikat különösen előnyben részesítette a vádlott, mert további két gépkocsi kesztyűtartójából is elvett több tízezer forintnyi készpénzt. A bezárt ajtó sem volt akadály a vádlottnak, mert egyszerűen benyomta a kulcsra zárt ajtót az egyik házban, és 41.000,- forint készpénzzel távozott.

2020 decemberében ismeretlen körülmények között egy hátizsákot is megszerzett a vádlott, amelyben összesen 692 db különféle vadászlőszer volt. Tisztában volt vele, hogy engedély nélkül megszerezni és tartani a lőszereket bűncselekménynek minősül, ezért azokat a szomszédjában lévő lakatlan ingatlan húsfüstölőjében rejtette el, ahol a rendőrök 2021. január 7-én megtalálták és lefoglalták.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és kobozza el a lőszereket. A sértettek kérték a káruk megtérítését, erről is a bíróság fog dönteni.

Az eljárás a Fehérgyarmati Járásbíróságon folytatódik.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában